Geçtiğimiz haftalarda, projemizin mesleki öğrenme topluluğu (MÖT) etkinliklerinin 1.’sinde tanışma etkinliğinin yanı sıra proje amaçları tanıtılmıştı. 2. MÖT etkinliğinde ise, Bolu il merkezindeki çeşitli okullardan katılan fen bilgisi öğretmenlerimiz ile öğrenme-öğretme kavramlarına yönelik etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca sonraki MÖT için Argümantasyon konusuna giriş yapılarak keyifli ve eğlenceli bir eğitim faaliyeti tamamlanmıştır.
219K028 Nolu TÜBİTAK Projesi kapsamında E-Argümantasyon projemizde eğitim ve uygulama iş paketine geçiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların açılmasıyla birlikte projeyi sınıflarında uygulayacak olan gönüllü fen bilgisi öğretmenlerimizle proje ekibimizi buluşturmayı amaçladığımız toplantıyı Bolu Karpalas Otelde gerçekleştirdik. Projemizin yürütüldüğü Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi dışında, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden araştırmacılarımız ve bursiyerlerimizin de katılımıyla tüm paydaşlar bir araya gelmiş oldu. Pandemi koşullarında alınan tedbirler çerçevesinde gerçekleştirilen açılış toplantısı ile projedeki katılımcı öğretmenlerimiz ve araştırma ekibimizin tamamı ilk kez bir araya gelmiş oldu. Toplantıda katılımcı öğretmenlerimize proje çıktıları ve süreçler hakkında bilgi verildi. Fen bilgisi öğretmenlerine argümantasyon sürecini tanımaları ve uygulamaya geçirebilmeleri için gelecek haftalarda gerçekleştirilmesi planlanan eğitimlerin içerikleri sunularak, eğitim takvimi için planlama yapıldı.
Projenin 3. toplantısı yeni bir iş paketinin başlaması dolayısıyla gerçekleştirilmiştir. İhtiyaç analizi iş paketi tamamlanmış ve elde edilen veriler sayesinde sıradaki iş paketi olan tasarlama ve geliştirme iş paketinde neler yapılabileceği konuşulmuş ve Tasarlama ve geliştirme iş paketi başlamıştır.
Projenin 2. toplantısında 1. iş paketi olan İhtiyaç Analizi ile ilgili mevcut durumun hangi aşamada olduğuna dair görüşmeler yapılmıştır. Pandemi sürecinin devam etmesine yönelik, ilerleyen iş paketlerinde ne gibi önlemler alınacağına dair fikir paylaşımları yapılmıştır.
Projenin ilk toplantısında, araştırmacıların tanışması, projenin işleyişi, iş paketlerindeki görev dağılımları ve proje hakkında genel planlamalar başlıkları görüşülmüştür. Bu toplantı sonrasında 1 numaralı iş paketi olan İhtiyaç Analizi süreci başlamıştır.